14.8.08

247. stars

Кръгът има само една страна и всички живеем на нея... под едно и също небе и звезди..

drawing by toinjoints

..пък все се оплакваме, че сме далеч един от друг..

Знаете ли какво винаги ме е опиянявало в пътуването? Това как се качваш на влака/ автобуса/ колата/ самолета/ кораба/ коня/ ракетата/ каквото-там-се-сетиш-още и след няколко часа бездействие/ чакане/ досада/ спане/ четене-на-нещо-си-там/ разговор-с-някой-си-там си на съвсем друго място със съвсем други хора (освен ако не си си взел твоите си хора в чантата). И същевременно съм на същото място със същите хора. Малко е трудно за разбиране, но.. когато погледна небето, звездите там са си същите.

*усмив*

Хич не сме далеч един от друг. Много сме близо дори. Кръгът ни е достатъчно малък, че да сме един до друг винаги, когато имаме нуждата. Планетата ни не е толкова малка, колкото тази на Малкия принц, но е достатъчно малка. Всичко е на един влак/ автобус/ кола/ самолет/ кораб/ кон/ ракета/ каквото-там-се-сетиш-още разстояние. Въпрос на няколко часа. Няколко дълги часа. И пари за билетите, ама това е друго на ръка.

*още един усмив*

Но щом се обичаме и се имаме.. какво са парите, няколкото билета и още толкова часове висене по гари и така нататък? Щом имаме път под краката си... винаги ще сме заедно.

1 comment:

Niky said...

Толкова, толкова ме изненада... Някой все още пише и диша :)
Да, обич е когато вярваш толкова в някого, че не ти липсва твърде много...